ASAN - Rrjeti i Studentëve Shqiptare në Botë
AS@N është një rrjet gjithëpërfshirës i studentëve shqiptarë që studiojnë në universitetet e huaja kudo në botë. Krijimi i këtij rrjeti dhe përdorimi i teknologjisë së informacionit për hapjen e këtij website-i të rrjetit, do të krijojë mundësi reale për komunikimin dhe angazhimin e të rinjve shqiptarë në botë në projekte të përbashkëta që i përgjigjen nevojave dhe interesave të tyre.
http://www.asan.al

ASAUP - Associazione Studenti Albanesi dell Università di Pavia
ASAUP (Associazione Studenti Albanesi dell Università di Pavia), eshte krijuar ne daten 04 korrik 2007 nga nje grup studentesh shqiptare qe rastesia i bashkoi ne kete vend. Ishte kerkesa e realitetit ku jetome dhe studjojme, motivimi kryesor qe coi ne lindjen e kesaj shoqate, te gjendur pothuaj te vetem ne nje qytet me tradita dhe universitet historik, por njekohesisht jo shume te hapur ndaj emigracionit
http://www.asaup.org

ILLYRIA - Unioni i studentëve shqiptarë në Hamburg
ILLYRIA - Unioni i studentëve shqiptarë në Hamburg, Gjermani.
http://www.illyria.de

New Albanian Generation Era
Shoqata e studentëve shqiptarë në Milano "New Albanian Generation Era" shkurt "New AGE" u krijua me datë 26.09.2004 nga bashkimi i grupeve dhe shoqatave të studentëve shqiptarë që vepronin deri më tani pranë Universiteteve të Milanos.
hhttp://www.newagera.org

Organizata studentore "Paqja Studentore"
Organizata studentore "Paqja Studentore" që ndryshe njihet edhe si PS-UP është një organizatë joprofitabile dhe ka karakter jo partiak dhe me aktivitetin e saj nuk anon nga asnjë program i ndonjë partie politike. Qëllimi i formimit të kësaj organizate është përfaqësimi i vlerave më të larta humanitare, ka për qëllim lidhjen e vlerave njerëzore nëpërmjet aktiviteteve kulturore, humanitare dhe sportive tek studentët.
http://www.paqjastudentore.org

Qendra Informative Studentore Shqiptare
"Ztudenti" lindi si ide per te qene Qendra me e madhe Informative Studentore Shqiptare qe ne tetor te 2006 nga njeri prej themelueseve te saj kryesore. Ne fillim u punua per te gjetur bashkepunetoret qe do ta mbeshtesnin ate si ide dhe te jepnin mendimet dhe sygjerimet e tyre rreth ketij projekti qe ishte ne fazat e tij te para.
http://www.ztudenti.com

Rinia - Shoqata e Studenteve dhe Rinisë Shqiptare në Austri
Shoqata Rinia u krijua pas iniciativës së disa studentëve shqiptarë me datën 25 Shtator 2000 në Vjenë. Qëllimet kryesore të krijimit të shoqatës Rinia janë: - Njohja, si edhe forcimi i kontakteve midis të rinjve shqiptarë që studjojnë dhe punojnë në Austri si edhe atyre të vëndeve të tjera - Përkrahje si edhe ndihmë reciproke për zhvillimin dhe integrimin e mëtejshem e të rinjve shqiptarë në shoqërinë austriake,...
http://www.albrinia.com

Rrjeti i Shoqatave Studentore
Rrjeti Internacional i Shoqatave Studentore Shqiptare "Albstudent" është rezultat i përpjekjes së disa prej shoqatave studentore më aktive në vende të ndryshme të Europës për një organizim më të mirë të bashkëkombasve që studiojnë jashtë vendeve të tyre.
http://www.albstudent.net

Shoqata NIFA (New Initiative For Albania)
Shoqata NIFA (New Initiative For Albania) lindi si rezultat i nje iniziative te lire te nje grupi studentesh shqiptare qe studjojne ne univeresitetet e Romes. Kjo Shoqate ka si qellim kryesor qe tju vije ne ndihme studenteve shqiptare duke filluar qe nga momenti i pare i ballafaqimit te tyre me nje realitet te ri ne Perendim e deri tek perfundimi i studimeve.
http://www.nifalb.org

Shoqata studentore shqiptare Studenti
Faqja e shoqates studentore shqiptare ne Greqi "Studenti".
http://www.studenti.gr

Shko tek faqja: 1 2