Enciklopedia e revistës Rruzull
E para enciklopedi shqipe në internet! Enciklopedia e revistës Rruzull është thurur nga Alvin Ekmekçiu mbështetur kryesisht tek shkrimet që kemi botuar tek revista e rrjetit Rruzull.net. Të gjitha të drejtat e autorësisë së teksteve të Enciklopedisë i përkasin me ligj Rruzull.net.
http://www.rruzull.net/enciklopedi1.html

Psikologjia - Platforma digjitale psikologjike
Psikologjia është portali me informacione nga shkenca e psikologjisë. Sëmundje, këshilla, lajme, enciklopedi, fenomene e shumë të dhëna tjera.
http://www.psikologji.com

Wikipedia - Enciklopedi e Lirë
Wikipedia (Enciklopedia e Lirë), synon krijimin e një enciklopedie të plotë, pa gabime, në të gjitha gjuhët, e korrigjueshme nga të gjithë dhe e lirë për përdorim. Wikipedia përdor teknikën Wiki si mjet bashkëpunimi midis autorëve. Çdokush prej jush mund të kontribuojë vullnetarisht me dijen e tij për zgjerimin e mëtejshëm të kësaj enciklopedie të lirë
http://sq.wikipedia.org