Gjuha Shqipe
Synon që të jetë portali më i madh shqiptar. Me softuerë, shërbime, shkencë e lajme që kanë të bëjnë me historinë, gjuhë, letërsinë dhe kulturën shqiptare. Në rend të parë portal shqiptar, mbarëkombëtar dhe pa dallime.
http://www.gjuhashqipe.com

ISOFTT
ISOFTT eshte kompani me seli ne Prishtine e themeluar ne vitin 2006 nga nje grup ekspertesh me pervoje mbi dhjete vjecare ne dizajn dhe zhvillim. ISOFTT ofron zgjidhje softuerike te kualitetit te larte, integrime dhe optimizim te sistemeve, sherbime konsulence ne IT dhe telekomunikacion, trajnime dhe edukime ne IT.
http://www.isoftt.com

MicroWebi
MicroWebi - Portal shqiptar për softuer shqip, Projekte në gjuhen shqipe dhe OpenSource, dokumentacione dhe publikime në shqip.
http://www.microwebi.com

Mozilla Firefox Shqip
Shfletuesi Web i Mozilla-s, i vlerësuar me çmime, tani është më i shpejtë, akoma më i sigurt, dhe tërësisht i përshtatshëm ndaj jetës suaj online.
http://www.mozilla-europe.org/sq/

OpenOffice.org
OpenOffice.org është pako softverike për punë në zyrë, që përmban programin për tekst (Writer), programin për tabela kalkuluese (Calc), programin për prezantime (Impress), programin për vizatime (Draw) dhe programin për databaza (Base).
http://sq.openoffice.org

Qendra për Edukim dhe Përparim - QEP
Qendra për Edukim dhe Përparim është organizatë e paanshme që ka si synim parësor përparimin e gjuhës shqipe. "Gjuha shqipe dhe kompjuteri" është projekti ku përmblidhet tërë aktiviteti gjuhësor dhe kompjuterik i QEP-it. Themelues dhe drejtor i QEP-it është Lulëzim Shishani. Merita të veçanta për sukseset e QEP-it kanë bashkëpunëtorët e vyeshëm si nga fusha e gjuhësisë, ashtu edhe nga ajo e teknologjisë. Aktiviteti shkencor i Qendrës për Edukim dhe Përparim nuk do të ishte i mundur pa
http://www.gjuha-shqipe.com